Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πού θα μπορούσε να «σκαλώσει» το χάπι της Merck
[Η Ναυτεμπορική]: Πού θα μπορούσε να «σκαλώσει» το χάπι της Merck

[Η Ναυτεμπορική]: Πού θα μπορούσε να «σκαλώσει» το χάπι της Merck

Όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή για το χάπι της Merck (στην Ευρώπη γνωστή ως MSD) γεννήθηκε η αισιοδοξία ότι «πέφτει» ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά του Covid-19.

Το χάπι, που ονομάζεται molnupiravir, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου . Το χάπι θα μπορούσε να είναι σχετικά φθηνό, είναι εύκολο να παραχθεί, δεν απαιτεί έγχυση και έχει δείξει στη δοκιμή ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να συνδυαστεί με άλλα φάρμακα για να μειωθεί ο κίνδυνος αντοχής του ιού στα φάρμακα που θα περιόριζε την αποτελεσματικότητά του, ανέφερε ο διευθυντής του ιδρύματος Wellcome Τζέρεμι Φάραρ.

Η αντίσταση, που εμφανίζεται όταν οι ιοί και τα βακτήρια εξελίσσονται για να αμβλύνουν ή να νικήσουν τον μηχανισμό επίθεσης των φαρμάκων, είναι μια συνεχής ανησυχία για τα αντιιικά και τα αντιβιοτικά και έχει ήδη παρατηρηθεί σε θεραπείες κατά του Covid, όπως η θεραπεία αντισωμάτων της Eli Lilly.

Για τον Φαράρ, το χάπι της Merck δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, παρά την αισιοδοξία ότι μπορεί να είναι ένα ισχυρό νέο «όπλο» για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Η σκέψη ότι θα μπορούσατε να έχετε άμεσα διαθέσιμο ένα από του στόματος φάρμακο που θα μπορούσατε να πάρετε μόλις υποψιαστείτε λοίμωξη, είναι ένα τεράστιο βήμα παγκοσμίως», δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!