Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια του «πράσινου» ομολόγου 500 εκατ. από τη Μυτιληναίος
[Η Ναυτεμπορική]: Πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια του «πράσινου» ομολόγου 500 εκατ. από τη Μυτιληναίος

[Η Ναυτεμπορική]: Πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια του «πράσινου» ομολόγου 500 εκατ. από τη Μυτιληναίος

Του Γιώργου Αλεξάκη
galex@naftemporiki.gr

Με στόχο τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων και την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, η Μυτιληναίος Α.Ε. ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκδοση «πράσινου» ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5,5 ετών. Η ανακοίνωση συμπίπτει, δε, με την έναρξη της τελικής φάσης εργασιών στο Ενεργειακό Κέντρο της Μυτιληναίος, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), που αναμένεται να μπει σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα, μόλις παρελήφθη και σημαντικό τμήμα του ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση για την έκδοση της ομολογίας, «η Μυτιληναίος Α.Ε., μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB-/BB (S/F), έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν τη 19η Απριλίου 2021». Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos λαμβάνει αξιολόγηση «BB-» από τη Standard & Poors και «ΒΒ» από τη Fitch.

Με βάση την ανακοίνωση, «υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η “Έκδοση” και οι “Ομολογίες” αντίστοιχα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!