Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Στο μικροσκόπιο η βιοασφάλεια σε χώρες που έχουν εκτροφεία βιζόν
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Στο μικροσκόπιο η βιοασφάλεια σε χώρες που έχουν εκτροφεία βιζόν

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Στο μικροσκόπιο η βιοασφάλεια σε χώρες που έχουν εκτροφεία βιζόν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε εξετάζει τη βιοασφάλεια σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν εκτροφεία βιζόν προκειμένου να αποτρέψει επιπλέον «γεγονότα υπερχείλισης», μετά την απόφαση της Δανίας να θανατώσει όλα αυτά τα ζώα σ το έδαφός της λόγω ενός εκτεταμένου ξεσπάσματος κορωνοϊού ανάμεσά τους.

Η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη πως η μετάδοση του ιού από τα ζώα στον άνθρωπο είναι «μια ανησυχία», αλλά πρόσθεσε: «Οι μεταλλάξεις (στους ιούς) είναι φυσιολογικές. Αυτού του είδους οι αλλαγές στον ιό είναι κάτι που παρακολουθούμε από την αρχή».

Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος σε άλλα ζώα εκτός από τα βιζόν, είπε ένας δεύτερος ειδικός του ΠΟΥ.

«Εργαζόμαστε από κοινού με τα περιφερειακά γραφεία… όπου υπάρχουν εκτροφεία βιζόν, και εξετάζουμε τη βιοασφάλεια και πώς θα εμποδίσουμε γεγονότα υπερχείλισης», είπε η βαν Κέρκοβ.

Η Δανία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να θανατώσει το σύνολο του πληθυσμού των βιζόν στο έδαφός της και ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα λοκντάουν στο βόρειο τμήμα της χώρας προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού στα ζώα και στους ανθρώπους.

Ανησυχίες για τα εμβόλια

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι οι μεταλλάξεις μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα υποψήφιων εμβολίων κατά της Covid-19 που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!