Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Όσο διατηρείται η πανδημία, τόσο περισσότερες κοινωνικοοικονομικές αναταραχές θα προκαλέσει
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Όσο διατηρείται η πανδημία, τόσο περισσότερες κοινωνικοοικονομικές αναταραχές θα προκαλέσει

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Όσο διατηρείται η πανδημία, τόσο περισσότερες κοινωνικοοικονομικές αναταραχές θα προκαλέσει

Ο κόσμος βρίσκεται στα αρχικά στάδια ενός νέου κύματος μολύνσεων και θανάτων από Covid-19, προειδοποίησε εκ νέου την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Μιλώντας σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ υποστήριξε ότι η παγκόσμια αποτυχία να διανεμηθούν εμβόλια και να εξασφαλιστούν εξετάσεις και θεραπείες τροφοδοτεί μια «πανδημία σε δύο πίστες».

Οι χώρες που διαθέτουν επαρκείς πόρους όπως τα εμβόλια ανοίγουν, ενώ άλλες κλείνουν σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν τη μετάδοση του ιού. Οι αποκλίσεις στις προμήθειες των εμβολίων σε όλο τον κόσμο συνιστούν μια «τρομακτική αδικία», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν είναι απλώς ηθικά εξοργιστικό, αλλά είναι επιδημιολογικά και οικονομικά αυτοκαταστροφικό», δήλωσε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι όσο περισσότερο διατηρείται η πανδημία, τόσο περισσότερες κοινωνικοοικονομικές αναταραχές θα προκαλέσει. «Η πανδημία είναι μια δοκιμασία και ο κόσμος αποτυγχάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι «19 μήνες μετά την πανδημία και επτά μήνες από την έγκριση των πρώτων εμβολίων, βρισκόμαστε τώρα στα αρχικά στάδια ενός νέου κύματος λοιμώξεων και θανάτων». Η παγκόσμια απειλή της πανδημίας θα παραμείνει έως ότου όλες οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν την ασθένεια, πρόσθεσε.

Ο εορτασμός της ελπίδας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, αφού αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!