Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 190.000 στην Αφρική
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 190.000 στην Αφρική

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 190.000 στην Αφρική

Ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει από 83.000 έως και 190.000 ανθρώπους στην Αφρική κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας και να μολύνει από 29 έως 44 εκατομμύρια εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται στη νέα μελέτη του ΠΟΥ για την Αφρική που βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα ληφθούν μέτρα περιορισμού –κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει– εξήγησε ο επικεφαλής του Οργανισμού για τη μαύρη ήπειρο, ο Ματσιντίσο Μοέτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες έχουν λάβει μέτρα απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια.

Ο ιός έπληξε την Αφρική αργότερα από τις άλλες ηπείρους και ο ρυθμός μετάδοσής του είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια παρατεταμένη, πολυετή επιδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Η Covid-19 θα μπορούσε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας τα επόμενα χρόνια, αν οι κυβερνήσεις δεν υιοθετήσουν μια ενεργή προσέγγιση του θέματος. Πρέπει να κάνουμε διαγνωστικά τεστ, να ιχνηλατούμε, να απομονώνουμε και να θεραπεύουμε», τόνισε.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι μικρές χώρες, αλλά επίσης η Αλγερία, η Νότια Αφρική και το Καμερούν μπορεί να πληγούν περισσότερο. Η μελέτη αυτή καλύπτει μόνο τις 47 χώρες που μετέχουν στον ΠΟΥ και όχι όλη την ήπειρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!