Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ετοιμάζει νέα συνθήκη για την αντιμετώπιση των πανδημιών
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ετοιμάζει νέα συνθήκη για την αντιμετώπιση των πανδημιών

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ετοιμάζει νέα συνθήκη για την αντιμετώπιση των πανδημιών

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επιτεύχθηκε ομοφωνία προκειμένου να διεξαχθεί μια ειδική σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στα τέλη του έτους, με στόχο τη διαπραγμάτευση μιας νέας διεθνούς συνθήκης που θα αφορά την ετοιμότητα των χωρών μελών απέναντι στις πανδημίες.

Ο ΠΟΥ, που δεχόταν σφοδρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία της Covid-19, είχε υιοθετήσει μια πρόταση, την οποία υπέβαλε αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική δέσμευση των χωρών ότι θα καταπολεμούν τα ξεσπάσματα επιδημιών.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA) του ΠΟΥ θα συγκληθεί μεταξύ 29 Νοεμβρίου-1ης Δεκεμβρίου.

Η έκθεση μιας ανεξάρτητης επιτροπής επέρριψε ευθύνες στην Κίνα, κατηγορώντας την ότι καθυστέρησε να λάβει υγειονομικά μέτρα όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της Covid-19, στα τέλη του 2019. Επίσης, απέδωσε ευθύνες και στον ΠΟΥ επειδή καθυστέρησε πάρα πολύ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έναν μήνα αργότερα.

Ο αντιπρόσωπος της Νότιας Αφρικής, μιλώντας εκ μέρους των 26 χωρών που στήριξαν την απόφαση, είπε στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΠΟΥ: «Ίσως το σημαντικότερο μάθημα που μας έδωσε η Covid-19 είναι η ανάγκη για πιο ισχυρή και γρήγορη, συλλογική άμυνα απέναντι στις απειλές για την υγεία».

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σημείωσε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι ότι οι χώρες δεν είναι «συνεπείς» όσον αφορά την εφαρμογή των κανονισμών που ισχύουν για την ενημέρωση του Οργανισμού για τα ξεσπάσματα επιδημιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!