Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο ΠΟΥ ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Ο ΠΟΥ ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Ο ΠΟΥ ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα

Μία ομάδα στην Κίνα, με σκοπό να να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και την ελπίδα πως ό,τι ανακαλύψει θα είναι ένα πολύτιμο όπλο στη μάχη κατά της εξάπλωσής του, ετοιμάζεται να στείλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ενόσω ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, την Ινδία και άλλα μέρη του πλανήτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επιμένει ότι «η γνώση της πηγής του ιού είναι πολύ σημαντική» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά πιθανότατα τα χειρότερα μένουν να έρθουν τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η σύνθεση της ομάδας η οποία θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Κίνα ούτε ποια ακριβώς είναι η αποστολή της. Έως σήμερα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδόθηκε από τα ζώα στους ανθρώπους σε μία υπαίθρια αγορά άγριων ζώων στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, όπου εντοπίστηκε ο ιός αρχικά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει την επέλασή της στις ΗΠΑ , η Αριζόνα, το Τέξας, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια επέβαλαν νέους περιορισμούς στους κατοίκους και υπαναχωρούν στην άρση του lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!