Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ας το αποδεχτούμε, ο κορωνοϊός μπορεί να μη φύγει ποτέ
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ας το αποδεχτούμε, ο κορωνοϊός μπορεί να μη φύγει ποτέ

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΥ: Ας το αποδεχτούμε, ο κορωνοϊός μπορεί να μη φύγει ποτέ

Μέρα με τη μέρα, ολόκληρος ο πλανήτης έρχεται αντιμέτωπος με τη νέα πραγματικότητα του νέου κορωνοϊού. Μία ελπίδα, ότι θα αναπτυχθεί σύντομα το εμβόλιο ή έστω μία θεραπεία που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας, είναι η κινητήριος δύναμη για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Υπάρχει ωστόσο και μία διάχυτη ανησυχία ότι η Covid-19 ήρθε για να μείνει. Αυτή ακριβώς την ανησυχία επιβεβαίωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία οι χώρες χαλαρώνουν βήμα βήμα το lockdown: Ο νέος κορωνοϊος θα μπορούσε να καταστεί ενδημικός, όπως η γρίπη, που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ από την κοινότητα».

Ακόμη και αν αναπτυχθεί ένα εμβόλιο το οποίο θα θωρακίσει έως έναν βαθμό τους πολίτες απέναντι στην Covid-19, ο έλεγχος του νέου κορωνοϊού χρειάζεται «μαζική προσπάθεια», τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ ο δρ Μάικ Ράιαν για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι υποσχέσεις είναι αδύνατον να δοθούν σε αυτό το στάδιο.

«Είναι σημαντικό να ειπωθεί: αυτός ο ιός μπορεί να καταστεί ένας ακόμη ενδημικός ιός στις κοινότητές μας και ίσως δεν εξαφανιστεί ποτέ», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, υπογραμμίζοντας με τη σειρά του ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά την άρση των μέτρων περιορισμού δεν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!