Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πότε αναμένεται το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων
[Η Ναυτεμπορική]: Πότε αναμένεται το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων

[Η Ναυτεμπορική]: Πότε αναμένεται το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 15-17 ετών, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Όπως σημείωσε, η έγκριση αναμένεται πολύ σύντομα, ενδεχομένως ακόμα και την Τρίτη.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να ξεκινήσει άμεσα εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή . Αναμένουμε επίσημη απόφαση από την επιτροπή, όπως κάνουμε πάντα», σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπης, προσθέτοντας ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. «Επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα», όπως είπε.

Ο κ.Χρούσος τόνισε για τους εφήβους ότι είναι καλό να εμβολιαστούν, καθώς δε διαφέρουν πολύ από τους νέους 18-20 ετών, διότι κινούνται, πάνε σχολείο κλπ.

Όπως επίσης εξήγησε, θα δοθεί ότι προτεραιότητα στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα ενώ επανέλαβε πως η Επιτροπή ενδέχεται να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ο κ. Χρούσος εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός αναφορικά με τον εμβολιασμό των εφήβων προτρέποντας τους γονείς να μην ανησυχούν καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!