Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι ποταμοί του Τιτάνα έχουν μεγάλο βάθος
[Η Ναυτεμπορική]: Οι ποταμοί του Τιτάνα έχουν μεγάλο βάθος

[Η Ναυτεμπορική]: Οι ποταμοί του Τιτάνα έχουν μεγάλο βάθος

Στη φωτογραφία εικονίζεται το Dragonfly, το drone που εξερευνήσει τον Τιτάνα και πιθανώς να γνωρίζει καλά που πρέπει να κινηθεί χάρις στις πληροφορίες που συλλέγονται από τα ποτάμια του δορυφόρου.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Planetary Science Journal» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής αστρονόμους του Πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ υποστηρίζουν οι ποταμοί του Τιτάνα έχουν μεγαλύτερο βάθος από αυτό που πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης στοιχεία για τους μηχανισμούς των ποταμών (διαδικασίες αποστράγγισης κ.α.) τα οποία όπως εκτιμούν μπορούν να αποκαλύψουν ένα ευρύ πεδίο γεωλογικών στοιχείων για τον δορυφόρο τα οποία εκτός των άλλων θα βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα αν διαθέτει συνθήκες που να μπορούν να υποστηρίζουν την παρουσία της ζωής. Επίσης τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν στην χαρτογράφηση διαφόρων περιοχών του δορυφόρου ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι επερχόμενες αποστολές εξερεύνησης του.

«Οι ποταμοί του Τιτάνα είναι οι κεντρικές αρτηρίες μεταφοράς ιζημάτων. Μπορούμε μελετώντας τους ποταμούς μπορούμε να δούμε πώς κατευθύνεται η οργανική ύλη στην επιφάνεια του Τιτάνα και να εντοπίσουμε περιοχές όπου η ύλη αυτή συγκεντρώνεται κοντά σε σημεία τεκτονικού ενδιαφέροντος ή πιθανώς κοντά σε κρυοηφαίστεια. Επιπλέον αυτή η ύλη η μπορεί να εισρεύσει σε κάποιο υπόγειο ωκεανό ή να αναμιχθεί με νερό σε υγρή μορφή που υπάρχει στο υπέδαφος και ανεβαίνει στην επιφάνεια του δορυφόρου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Άλεξ Χέις, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!