Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο θα ακριβύνει το καλάθι της νοικοκυράς -Ανατιμήσεις σε 11 κατηγορίες προϊόντων
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο θα ακριβύνει το καλάθι της νοικοκυράς -Ανατιμήσεις σε 11 κατηγορίες προϊόντων

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο θα ακριβύνει το καλάθι της νοικοκυράς -Ανατιμήσεις σε 11 κατηγορίες προϊόντων

Της Δανάης Αλεξάκη
dalexaki@naftemporiki.gr

«Το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων δεν έχει περάσει ακόμα στο ράφι», αναφέρουν μιλώντας στη «Ν» στελέχη της οργανωμένης λιανικής και της βιομηχανίας τροφίμων, δηλώνοντας παράλληλα ότι «αυτήν τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από όλες τις πλευρές να συγκρατηθούν οι τιμές στα βασικά ταχυκίνητα προϊόντα. Όμως το μίγμα στο ράλι τιμών σε πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, ενεργειακό και μεταφορικό κόστος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντοχών και στο προσεχές διάστημα των επόμενων μηνών θα εμφανιστούν αναπόφευκτα αυξήσεις στις τελικές τιμές καταναλωτή».

Οι ανατιμήσεις δεν θα είναι οριζόντιες και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτή την περίοδο το συνολικό ύψος της επιβάρυνσης στο καλάθι της νοικοκυράς.

Ωστόσο, η «Ν» παρουσιάζει σήμερα το πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή σε έντεκα κατηγορίες προϊόντων με βάση τους υπολογισμούς που πραγματοποιεί η οργανωμένη λιανική.

Μερική απορρόφηση

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αυξήσεις δεν έχουν μετακυλίσει ακόμα στις τελικές τιμές καταναλωτή ή γίνεται σταδιακή ανατίμηση, καθώς στην παρούσα χρονική περίοδο γίνεται μια προσπάθεια μερικής απορρόφησης των αυξήσεων, ή δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί η νέα τιμολόγηση, με τους προμηθευτές να δίνουν παράταση στη λιανική. Εξίσου σημαντικό σημείο που πρέπει να προσμετρηθεί αφορά τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε γενικές γραμμές οι αλυσίδες είθισται να έχουν αποθέματα περίπου δύο μηνών, αλλά για ορισμένες μόνο κατηγορίες προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!