Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο πιθανή είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Ναβάλνι;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο πιθανή είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Ναβάλνι;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο πιθανή είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Ναβάλνι;

Μετά τη δηλητηρίαση Ναβάλνι οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Πόσο έγκυρα είναι τα αποτέλεσματα του τοξικολογικού εργαστηρίου του γερμανικού στρατού; Και ποιος ο ρόλος της Ρωσίας μέχρι τώρα στις έρευνες;

«Απαγορεύεται η είσοδος χωρίς ειδική εξουσιοδότηση. Προσοχή! Χρήση πυροβόλων όπλων!». Το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του γερμανικού στρατού είναι γνωστό με την περίεργη ονομασία «InstPharmToxBwInstitut». Βρίσκεται στο Μόναχο σε περιοχή υψίστης ασφαλείας, όπου απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφηση. Πάνω από 40 ειδικοί εργάζονται εδώ, πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τοξικολογίας στον κόσμο με εξειδίκευση στην ανάλυση χημικών πολέμου. Πρόκειται επίσης για ένα από τα 17 πιστοποιημένα διεθνώς εργαστήρια από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW).

Τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με την νευροτοξική ουσία Νόβιτσοκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Η χημική σύσταση του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ βασίζεται σε εστέρες του φωσφορικού οξέος και εντοπίζεται σε φυτοφάρμακα της ομάδας Ε605. Από τη μέρα της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης έχουν αρχίσει να διαδίδονται ποικίλες θεωρίες συνομωσίας αλλά και ψευδείς ειδήσεις.

Τι γνωρίζουν οι γερμανικές αρχές για τη νευροτοξική ουσία

Ειδικοί πάντως θεωρούν απίθανη μια συνεργασία των γερμανικών αρχών με τη ρωσική πλευρά στην αποδεικτική διαδικασία διότι θα έπρεπε αναγκαστικά να ανταλλάξουν μυστικές πληροφορίες για τις μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιεί ο γερμανικός στρατός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!