Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο άλλαξε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο άλλαξε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο άλλαξε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν κάτι που συνέβη μόνο στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και ένα μέρος στην Πενσυλβάνια. Ο τρόπος όμως που αντέδρασαν οι ΗΠΑ στις τρομοκρατικες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξαπολύοντας έναν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, ξεκινώντας συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και αναμορφώνοντας δραματικά τις κυβερνητικές δυνάμεις επιτήρησης εντός του εδάφους τους-προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Ο κόσμος άλλαξε δραματικά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Από την ποπ κουλτούρα μέχρι τον τρόπο που τρώμε, επικοινωνούμε, δουλεύουμε, ταξιδεύουμε και ενημερωνόμαστε για τον κόσμο.

Οι τελευταίες δύο δεκαετίες αποτέλεσαν επίσης πεδίο γεωπολιτικών εξελίξεων. Το gzeromedia συνοψίζει τρία παραδείγματα σημαντικών γεωπολιτικών αλλαγών που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που εκλαμβανόμαστε τα παγκόσμια γεγονότα σήμερα.

Η Κίνα έγινε μεγάλη

Το 2001, η Κίνα δεν ήταν καν μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Θεωρείτο μάλιστα αναπτυσσόμενη χώρα που ήταν σε μεγάλο βαθμό κλειστή από την παγκόσμια οικονομία. Το 2001, η Κίνα κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ 1, 1 τρισ. δολ. Το 2020 το ΑΕΠ της κινεζικής οικονομίας ανερχόταν στα 10, 5 τρισ. δολ.

Σήμερα, οι ηγέτες της Κίνας μιλούν για «μια νέα εποχή» στην οποία η Κίνα θα κινηθεί «πιο κοντά στο επίκεντρο» των παγκόσμιων υποθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!