Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόσο αυξήθηκε η αξία των ακινήτων μέσα σε 10 χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο αυξήθηκε η αξία των ακινήτων μέσα σε 10 χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Πόσο αυξήθηκε η αξία των ακινήτων μέσα σε 10 χρόνια

Υπερτιμημένες κατά περίπου 10% είναι οι τιμές των κατοικιών στις πλουσιότερες χώρες, μετά από την «έκρηξη» στα ακίνητα που έχει διαρκέσει μια δεκαετία και είναι μία από τις ισχυρότερες μετά το 1900, όπως αναφέρει η Oxford Economics.

Η εταιρεία «έδειξε» την Ολλανδία, τον Καναδά, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία ως τις πιο επίφοβες αγορές ακινήτων, στηρίζοντας τα ευρήματά της σε μακροπρόθεσμες τάσεις και τους δείκτες των τιμών ενοικίασης.

Η αξία των ακινήτων έχει αυξηθεί κατά 43% μέσα σε 10 χρόνια σε 14 ανεπτυγμένες οικονομίες, εκτίμησε η Oxford Economics.

Η «έκρηξη» που σημειώνεται αυτήν την εποχή αναμένεται ότι θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια και η τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος, αναφορικά με τις αυξήσεις των τιμών σε 120 χρόνια. Η «έκρηξη» αυτή συναγωνίζεται κυρίως το τελευταίο «ταβάνι» των τιμών, το 2006 ακριβώς πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τα σπίτια στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών σε περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ τα ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου τον ίδιο μήνα σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχεδόν δύο δεκαετίες. Και στις δύο αγορές, τα χαμηλά ποσοστά στεγαστικών δανείων, η ισχυρή ζήτηση για μεγαλύτερα ακίνητα στα προάστια και οι ελλείψεις προσφοράς υπήρξαν μεταξύ των τάσεων που οδήγησαν στις αυξήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!