Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς βλέπουν οι Έλληνες τη Γερμανία σήμερα
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς βλέπουν οι Έλληνες τη Γερμανία σήμερα

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς βλέπουν οι Έλληνες τη Γερμανία σήμερα

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τη Γερμανία σήμερα; Επηρέασε τη γνώμη τους η πανδημία του COVID-19; Η δημοσκόπηση της ΜRB για τον πολιτικό ίδρυμα Konrad Adenauer δίνει τις απαντήσεις. «Αφορμή για την έρευνα ήταν η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τη Γερμανία και αιτία η εποχή των ριζικών αλλαγών που ζούμε και που επηρεάζει τις σχέσεις των δυο χωρών», δήλωσε στην Deutsche Welle o διευθυντής του παραρτήματος του ιδρύματος σε Ελλάδα και Κύπρο, Χένρι Μπoνέ. Για τις ανάγκες της έρευνας πραγματοποιήθηκαν 800 συνεντεύξεις στο ευρύ κοινό αλλά και συνεντεύξεις εις βάθος με δέκα διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Γερμανία, Ευρώπη και COVID-19

Ο μέσος Έλληνας συνδέει τη Γερμανία με την ισχυρή της οικονομία και την οργάνωση του κράτους. Η γνώμη του γι’ αυτήν επηρεάζεται πρωτίστως από τη συμπεριφορά της στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή στο παρόν, έχοντας όμως και ισχυρά ερείσματα στην ιστορία και το παρελθόν.

Πώς κρίνει τη στάση της στην πανδημία; Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 53,4 % των Ελλήνων κρίνει αρνητικά τη στάση της Γερμανίας στο θέμα της πανδημίας του COVID-19 εξαιτίας της αρχικής διστακτικότητας της για τη συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Αντιθέτως, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι λιγότερο αφοριστικοί και εστιάζουν στην τελική θετική συνεισφορά της Γερμανίας στην πρωτοβουλία για το Ταμείο Ανάκαμψης που λειτούργησε ως μοχλός αλλαγής του κλίματος και επαναδιεκδίκησης του ηγετικού της ρόλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!