Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα θυμούνται οι επόμενες γενιές το lockdown;
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα θυμούνται οι επόμενες γενιές το lockdown;

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα θυμούνται οι επόμενες γενιές το lockdown;

Πώς θα θυμούνται οι επόμενες γενιές τη ζωή των Βρετανών όταν η χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πάτησε το κουμπί «παύση»;

Για να ανταποκριθεί σε αυτό το ερώτημα, το Museum of Home του Λονδίνου εγκαινίασε τη συλλογική πρωτοβουλία «Stay Home», μια συλλογή ιστοριών και φωτογραφιών από την περίοδο «Μένουμε Σπίτι».

«Επιθυμούσαμε να αιχμαλωτίσουμε την εικόνα του πώς ο κόσμος σε όλη τη χώρα τα έβγαζε πέρα και προσάρμοζε τη ζωή του στο σπίτι, αυτή τη μοναδική στιγμή στην ιστορία» εξήγησε, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στην Artnet News, η διευθύντρια του Μουσείου, Sonia Solicari.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έστειλε φωτογραφίες του ιδιωτικού χώρου τους, των καθιστικών τους που τώρα χρησιμεύουν, επίσης, για γραφεία, γυμναστήρια, σχολεία και εστιατόρια.

«Ανακαλύψαμε ότι ο κόσμος ήταν πολύ ανοιχτός στο να μοιραστεί την εμπειρία του» είπε η Solicari.

Η πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και ήδη εμπλουτίζει τη σχεδόν 8.000 εκθεμάτων συλλογή του Μουσείου.

Με επωνυμία «Documenting Homes Collection», η συλλογή είναι ένα εθνικό αρχείο φωτογραφιών και προσωπικών μαρτυριών που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ρίξει το βλέμμα του στη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 ως τις ημέρες μας.

Το Μουσείο, το οποίο βεβαίως είναι κλειστό, διαθέτει τις μαρτυρίες κατά τη διάρκεια του λουκέτου και στον ιστότοπό του και στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!