Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης- Φέτος είναι «καλοκαίρι καθήμενων»
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης- Φέτος είναι «καλοκαίρι καθήμενων»

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης- Φέτος είναι «καλοκαίρι καθήμενων»

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν στο επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις της εστίασης και της διασκέδασης παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εξειδικεύοντας μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον υπουργό Υγείας τα όσα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός

Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων», είπε χαρακτηριστικά καλώντας τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς αυτό.

Από τις 16 Ιουλίου και έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

Ειδικά για τα κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάτω του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες των αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία, μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς χώροι είτε μεικτοί. «Ό,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ό,τι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία», είπε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης είναι έτοιμα και τα ειδικά σήματα τα οποία θα μπορεί η κάθε επιχείρηση να τα φορτώνει και να τα χρησιμοποιεί από το gov.gr

Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης της κατά τόπων εμβολιαστικής κάλυψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!