Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα υπολογιστούν οι φόροι στα εισοδήματα του 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα υπολογιστούν οι φόροι στα εισοδήματα του 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα υπολογιστούν οι φόροι στα εισοδήματα του 2020

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr

Με νέους, ευνοϊκότερους κανόνες θα υπολογιστούν οι φόροι που αναλογούν στα εισοδήματα του έτους 2020, τα οποία θα δηλώσουν φέτος στη Φορολογική Διοίκηση πάνω από 8,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα. Ο λόγος είναι ότι με νόμους που ψηφίστηκαν τα έτη 2019 και 2020 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στις παραμέτρους υπολογισμού των φόρων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η προσωρινή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2020 που δεν προέρχονται από μισθούς ή συντάξεις.

Με δεδομένη και τη σημαντική μείωση την οποία έχουν υποστεί τα φορολογητέα εισοδήματα των περισσότερων φυσικών προσώπων, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι φορολογούμενοι φέτος, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είτε δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο είτε θα καταστούν δικαιούχοι είσπραξης επιστροφών φόρου, είτε θα κληθούν να πληρώσουν ποσά φόρων σημαντικά μειωμένα σε σύγκριση με αυτά που εκλήθησαν να καταβάλουν πέρυσι. Κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν, εντός του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους, τα φυσικά πρόσωπα, για να δηλώσουν τα εισοδήματα του έτους 2020, θα ισχύσουν οι εξής βασικοί κανόνες υπολογισμού των φόρων:

1. Εφαρμογή φορολογικής κλίμακας με συντελεστές 9% – 44% για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!