Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα εξασφαλίσετε επιστροφή από την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα εξασφαλίσετε επιστροφή από την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα εξασφαλίσετε επιστροφή από την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

Αρχίζει η διαδικασία εκταμίευσης των χαμηλότοκων δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ. Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της αναλυτικής υπουργικής απόφασης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport, οι περισσότεροι από 160.000 αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν την τελική αίτηση μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.
Σε όσους σπεύσουν να υποβάλουν την αίτηση, είναι πιθανή η εκταμίευση του δανείου ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην υπουργική απόφαση έχει εγγραφεί ως προϋπολογισθέν ποσό διανομής το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που ανακηρύσσει την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ως τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Ελάχιστα ποσά δανεισμού -από 2.000 έως 30.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων- υπάρχουν και πάλι, όπως και η διάταξη που επιτρέπει το «κούρεμα» της οφειλής κατά 30%-40%, ανάλογα με το αν θα διατηρηθούν οι θέσεις των εργαζομένων, αλλά και το αν θα υπάρξει μείωση εσόδων και το 2021. Και σε αυτήν τη φάση υπάρχει ρήτρα μη μείωσης προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για να μπορέσει ο αιτών να λάβει τα χρήματα, τα έσοδά του θα πρέπει να εμφανίζουν μείωση κατά τουλάχιστον 10% στο διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου συγκριτικά με το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019 (γίνεται αναγωγή των εσόδων των εννέα μηνών σε έσοδα εξαμήνου, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η σύγκριση με το φετινό διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!