Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα ανακόψουμε το τέταρτο κύμα
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα ανακόψουμε το τέταρτο κύμα

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς θα ανακόψουμε το τέταρτο κύμα

Στον τρόπο με τον οποίο θα ανακόψουμε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας- εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως διευκρίνισε, δεν βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα. Ωστόσο, το αν θα έρθει και τι ένταση θα έχει εξαρτάται από εμάς.

«Σήμερα θα συμπληρώσουμε 4 εκατ. συνανθρώπους μας που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 1 εκατ. που θα έχει κάνει μια δόση. Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό όλοι προλαβαίνουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας για να προλάβουμε οποιοδήποτε κύμα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, η λύση είναι μια, ο εμβολιασμός», υπογράμμισε. «Αν εμβολιαστούμε προλαβαίνουμε να φτάσουμε το 80% τέλος Αυγούστου και δεν θα έχουμε κανένα κύμα», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής υπενθύμισε επίσης ότι η μάσκα δεν έχει φύγει στους εσωτερικούς χώρους. «Κι ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός η σύσταση είναι να τη φοράμε», είπε τονίζοντας ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ».

«Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα δούμε αυξημένα κρούσματα αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά.», ανέφερε σημειώνοντας πως ο μη εμβολιασμός δεν έχει μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. «Πως θα προστατέψουμε και τους άλλους συμπολίτες μας;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε τη «ζημιά» που έχει κάνει το εμβόλιο της AstaZeneca στη δεκτικότητα των εμβολίων.

«Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!