Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς μιλάμε στα παιδιά για τη νέα μας σχέση
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς μιλάμε στα παιδιά για τη νέα μας σχέση

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς μιλάμε στα παιδιά για τη νέα μας σχέση

Γράφει η Ιωάννα Π. Θεοδωρακόπουλου, PsyD, MSc

Μια από τις πιο συνήθεις ανησυχίες των γονέων που πέρασαν ή ξεπέρασαν ένα χωρισμό, είναι πώς θα μπορέσουν να βάλουν στη ζωή τους και εν συνεχεία στη ζωή του παιδιού τους, μια νέα σχέση τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις – συχνά αντιφατικές – σχετικά με τον τρόπο που θα επιλέξουν οι γονείς για να μιλήσουν στα παιδιά για μια νέα σχέση. Πολλοί προτιμούν να μην ανακοινώσουν κάτι αν η σχέση δεν έχει φθάσει στο σημείο να θεωρείται κάτι σοβαρό, συνήθως αρκετούς μήνες μετά την αρχή της γνωριμίας. Και θα έλεγα ότι διαφαίνεται να είναι μια ασφαλής τακτική. Όμως υπάρχουν και παιδιά που λένε ότι δεν θα ήθελαν να τους το έχει κρύψει ο γονέας τους, θεωρώντας ότι τους είπε ψέματα. Κάτι τέτοιο είναι ικανό να προκαλέσει δυσαρέσκεια προς τον νέο σύντροφο, όταν εν τέλει έρθει η στιγμή της γνωριμίας με το παιδί.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θεωρώντας ότι έχουν μια πολύ στενή σχέση με τον γονέα που ζουν, μπορεί να νοιώσουν προδοσία για το γεγονός ότι η μητέρα ή ο πατέρας τους δεν μοιράστηκε μαζί τους κάτι τόσο μεγάλο όπως ένας νέος έρωτας. Και τα παιδιά μπορεί να εκφράσουν δυσπιστία προς τον νέο σύντροφο αν πιστεύουν ότι εκείνος ήταν η αιτία που ο γονέας τους είπε ψέματα.

Θα αναρωτιέστε λοιπόν τί είναι καλύτερο – να το πείτε ή να μην το πείτε ; Θα πρότεινα οι γονείς να μην μιλούν στα παιδιά τους για κάθε γνωριμία τους, παρά το ρίσκο που προανέφερα. Στις εποχές μας οι γνωριμίες είναι κάτι πολύ απλό και έχει ενισχυθεί κι απ` τα κοινωνικά δίκτυα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να εκτίθενται στην αστάθεια που φέρνει μια ενεργή ερωτική ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!