Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς μια τρικομματική κυβέρνηση του Σολτς θα μπορούσε να αλλάξει τη Γερμανία και την Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς μια τρικομματική κυβέρνηση του Σολτς θα μπορούσε να αλλάξει τη Γερμανία και την Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς μια τρικομματική κυβέρνηση του Σολτς θα μπορούσε να αλλάξει τη Γερμανία και την Ευρώπη

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών(SPD) Όλαφ Σολτς έχει μετατραπεί από αουτσάιντερ σε επικρατέστερη επιλογή, αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως γνήσιο κληρονόμο της απερχόμενης καγκελαρίου , Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Σολτς προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όμως όπως φαίνεται η Γερμανία κατευθύνεται προς έναν τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό. Ο δρόμος του SPD προς την εξουσία και τον εταίρο που προτιμάει, το Κόμμα των Πρασίνων, είναι περίπλοκος. Πιθανότατα θα περιλάμβανε είτε μια πιο κεντρώα συμμαχία με τους φιλικούς προς τις επιχειρήσεις Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) είτε μια αλλαγή προς την αντίθετη κατεύθυνση προσεγγίζοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτές οι δύο πιθανές συμμαχίες τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης; Αναρωτιέται το Bloomberg επιχειρώντας να εκτιμήσει τον αντίκτυπο:

Προϋπολογισμός

Ο ηγέτης του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει υψηλό τίμημα για την ένταξή του σε έναν συνασπισμό υπό τον Σολτς , κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει την ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών.

Σε αυτό το σενάριο, το SPD και οι Πράσινοι πιθανότατα θα πρέπει να περιορίσουν τα σχέδια για γενναιόδωρες δαπάνες και δανεισμό για να χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση σε μια πιο φιλική προς το κλίμα και τεχνολογικά προηγμένη οικονομία.

Το FDP θέλει να μειώσει το χρέος στο 60% της οικονομικής παραγωγής το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσει τους συνταγματικούς περιορισμούς δανεισμού που έχουν αρθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!