Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έγιναν η επόμενη μεγάλη μάχη για το ηλεκτρονικό εμπόριο
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έγιναν η επόμενη μεγάλη μάχη για το ηλεκτρονικό εμπόριο

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έγιναν η επόμενη μεγάλη μάχη για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην online πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν επιτύχει συμφωνίες περίπου 6 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η τελευταία μεγάλη κατηγορία καταναλωτικών δαπανών που αποφεύγει το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ενδώσει τελικά στην ψηφιακή λειτουργία.

Οι start-ups που μετά βίας υπήρχαν μόλις πριν από την πανδημία και τις όμιλοι αυτοκινητοβιομηχανίας με δεκαετίες εμπειρίας «στην πλάτη» τους προσπαθούν να δημιουργήσουν τις διαδικτυακές αγορές, καταναλωτικά σήματα και την δαπανηρή υποδομή της εφοδιαστικής αλυσίδας που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν μια παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που αξίζει σχεδόν 1 δισ. δολάρια το χρόνο.

«Ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας καθυστερεί την online μετάβαση σε σχέση με σχεδόν όλους τους άλλους χώρους λιανικής, ωστόσο, πλέον λειτουργεί», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Cazoo, Άλεξ Τσέστερμαν. Το Cazoo, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 300%, σε σχεδόν 1 δισ. δολάρια φέτος.

Ο διαδικτυακός έμπορος αυτοκινήτων του Τσέστερμαν πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω μιας συμφωνία 8 δισ. δολαρίων με μια αμερικανική εταιρεία, αποσπώντας έσοδα περίπου 1 δισ. δολαρίων. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Cazoo στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Cinch, συγκέντρωσε 1,4 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια τον Μάιο.

Οι επιχειρήσεις Cinch και Cazoo είναι μόνο δύο από τα μεγαλύτερα παραδείγματα που «μαρτυρούν» τα ποσά που αποσπά γ αγορά με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, από την Ινδία έως το Μεξικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!