Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πώς έμοιαζε ο Ολλανδός Νεάντερταλ που πέθανε πριν από 70.000 χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Πώς έμοιαζε ο Ολλανδός Νεάντερταλ που πέθανε πριν από 70.000 χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Πώς έμοιαζε ο Ολλανδός Νεάντερταλ που πέθανε πριν από 70.000 χρόνια

Το 2001, ένας ερασιτέχνης παλαιοντολόγος βρήκε ένα κομμάτι από το κρανίο του Κριτζ, ενός νεαρού Νεάντερταλ που πέθανε πριν από 70.000 χρόνια. Τώρα, καλλιτέχνες παλαιοανθρωπολόγοι χρησιμοποίησαν αυτό το κομμάτι κρανίου για να δημιουργήσουν μια αληθοφανή προτομή του Κριτζ, συμπεριλαμβανομένης της διόγκωσης πάνω από το δεξί φρύδι του, όπου βρισκόταν ένας όγκος.

«Ευτυχώς, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό κομμάτι», δήλωσε ο παλαιοανθρωπολόγος και καλλιτέχνης Άντρουε Κέννις, σε βίντεο του Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων (RMO) της Ολλανδίας, το οποίο παρουσιάζει την προτομή του Κριτζ σε μια νέα έκθεση.

Όταν ο Κριτζ ήταν ζωντανός, μεταξύ 70.000 και 50.000 ετών πριν, ζούσε στο Doggerland, ένα τεράστιο κομμάτι γης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, το οποίο σήμερα είναι βυθισμένο κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα. Μια μελέτη του 2009 στο «Journal of Human Evolution» αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για τον Κριτζ. Ο νεαρός άνδρας ήταν σαρκοφάγος και το σώμα του δεν έδειχνε καμία ένδειξη θαλασσινών στη διατροφή του, σύμφωνα με μια ανάλυση των ισοτόπων ή παραλλαγών των στοιχείων, του άνθρακα και του αζώτου που βρέθηκαν στο κρανίο του. Επιπλέον, μια βλάβη πάνω από το φρύδι του, έδειξε ότι είχε έναν όγκο γνωστό ως ενδοδιπλοϊκή επιδερμοειδή κύστη.

Αυτές οι κύστεις είναι ασυνήθιστες, αργά αναπτυσσόμενες αλλοιώσεις που συνήθως είναι καλοήθεις, ειδικά όταν είναι μικρές όπως του Κριτζ, όπως αναφέρει η μελέτη του 2009.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!