Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Παρατείνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λισαβόνας
[Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Παρατείνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λισαβόνας

[Η Ναυτεμπορική]: Πορτογαλία: Παρατείνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λισαβόνας

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου παρατάθηκαν τα μέτρα μερικού lockdown που ισχύουν στην περιφέρεια της Λισαβόνας για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι, παρά την τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται στις περισσότερες περιφέρειες της εθνικής επικράτειας, διαπιστώνουμε επίμονα κρούσματα σε ορισμένες ζώνες της Περιφερειακής Υγειονομικής Διοίκησης της Λισαβόνας και της κοιλάδας του Τάγου, συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας», εξήγησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την οποία εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου αφορούν το σύνολο της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας και περίπου είκοσι συνοικίες των βορείων προαστίων της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Από τους περίπου 700.000 κατοίκους των συνοικιών αυτών ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να πάνε στη δουλειά τους ή για να κάνουν απαραίτητα ψώνια.

Οι συναθροίσεις περιορίζονται εκεί στα πέντε άτομα, έναντι των δέκα που μπορούν να συναθροίζονται στο σύνολο της περιφέρειας της Λισαβόνας και των 20 στην υπόλοιπη Πορτογαλία.

Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει απαγορευμένη στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας και τα εμπορικά καταστήματά της, καθώς και τα καφέ, πρέπει να κλείνουν στις 20:00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!