Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε πορεία «κλιματικής καταστροφής» ο πλανήτης σύμφωνα με τον ΟΗΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Σε πορεία «κλιματικής καταστροφής» ο πλανήτης σύμφωνα με τον ΟΗΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Σε πορεία «κλιματικής καταστροφής» ο πλανήτης σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Λίγες μέρες πριν την COP26, τη νέα διεθνή διάσκεψη για το κλίμα που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη, ο ΟΗΕ δημοσίευσε μια έκθεση η οποία αναφέρει ότι οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι χώρες μετά τη διάσκεψη του Παρισιού δεν τηρήθηκαν και βρισκόμαστε σε «πορεία καταστροφής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση με την υπάρχουσα κατάσταση όχι μόνο δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης της μέση παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από του 1,5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2030 αλλά η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας θα φτάσει τους 2,7 βαθμούς Κελσίου.

Η έκθεση αυτή έρχεται να μεταφράσει σε αριθμούς όσον αφορά την θερμοκρασία το πόρισμα που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας που αποτελεί υπηρεσία του ΟΗΕ. Στο πόρισμα του ΠΟΜ αναφέρεται ότι παρά την διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας τα επίπεδα των αερίων που προκαλούν την θέρμανση του πλανήτη συνεχίζουν την αυξητική τους τάση των τελευταίων δέκα ετών και το 2020 ήταν σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο πόρισμα του ΟΗΕ αναφέρεται ότι η μείωση των εκπομπών αερίου από τις χώρες που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες υπολείπεται σημαντικά από την μείωση που θα έπρεπε να έχει γίνει για να επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της αναπόφευκτης αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον στόχο των 1,5 βαθμών Κελσίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!