Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος PO
[Η Ναυτεμπορική]: Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος PO

[Η Ναυτεμπορική]: Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος PO

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε σήμερα τα ηνία του κόμματος της αντιπολίτευσης Πολιτική Πλατφόρμα (PO) στην Πολωνία, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της εσωτερικής πολιτικής σκηνής της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Μετά την παραίτηση του προέδρου του κόμματος Μπόρις Μπούντκα, «τα καθήκοντα του προέδρου του PO αναλαμβάνει ο Ντόναλντ Τουσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γιαν Γκράμπιεκ, μετά το περάς της συνεδρίασης του εθνικού συμβουλίου του κόμματος.

Ο Τουσκ, ηλικίας 64 ετών, είχε συνιδρύσει την Πολιτική Πλατφόρμα πριν από 20 χρόνια και διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας του το διάστημα 2007-2014.

«Επιστρέφω 100%», είπε ο Τουσκ, ενώπιον συνεδρίου του κόμματος, όπου έγινε δεκτός με επευφημίες. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον «δαίμονα» μιλώντας για το κυβερνών εθνικιστικό συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), κατηγορώντας το ότι έθεσε την Πολωνία σε μια «επικίνδυνη κατάσταση» δημιουργώντας έριδες με τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν βλέπουμε τον δαίμονα, τον πολεμάμε», υπογράμμισε.

Το εθνικό συμβούλιο του PO τον εξέλεξε αντιπρόεδρο του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου έως την επίσημη εκλογή στη θέση αυτή, που προβλέπεται αργότερα φέτος.

O Τουσκ κατέχει αυτή τη στιγμή την προεδρία το Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και αναλαμβάνει συχνά τον ρόλο του δριμύ σχολιαστή, από τα παρασκήνια, της πολιτικής της Πολωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!