Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πολλές οι ασάφειες για τα εμβόλια κατά του covid
[Η Ναυτεμπορική]: Πολλές οι ασάφειες για τα εμβόλια κατά του covid

[Η Ναυτεμπορική]: Πολλές οι ασάφειες για τα εμβόλια κατά του covid

Ανησυχία στη γερμανική κοινή γνώμη προκάλεσε πριν λίγες μέρες η είδηση για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού B.1.1.7 σε οίκο ευγηρίας κοντά στο Οσναμπρίκ λίγες μόνο μέρες μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εμβολισμού των ενοίκων. Δεν αποδίδει δηλαδή το εμβόλιο; Στη περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε περισσότερο με μια παρανόηση.

Σε ερώτηση της DW o εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας Μπούρκχαρντ Ριπενχόφ απάντησε ότι προφανώς λόγω της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο όσοι προσβλήθηκαν παρουσίασαν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Και ακριβώς αυτό είναι το νόημα το εμβολιασμού: Να προστατεύσει από μία σοβαρή νόσηση.

Παρόλα αυτά το επιδημιολογικό ινστιτούτο Robert Koch συστήνει σε όσους εμβολιάστηκαν να τηρούν σχολαστικά όλα τα προστατευτικά μέτρα, όπως χρήση προστατευτικής μάσκας, πλύσιμο χεριών και κοινωνικές αποστάσεις. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό, σημειώνεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού ινστιτούτου.

Εμβολιαστήκαμε και τελειώσαμε μια για πάντα με τον ιό;

Μέχρι σήμερα δεν είναι σαφές, αν ο εμβολιασμός είναι σε θέση να περιορίσει ή να σταματήσει τη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό. Ανοιχτό παραμένει επίσης για πόσο χρονικό διάστημα το εμβόλιο προστατεύει τους εμβολιασθέντες και αν μπορούν να το μεταδώσουν σε άλλα άτομα. Εύλογα τίθεται συνεπώς το ερώτημα: Μας προστατεύει ο εμβολιασμός μόνο από την ασθένεια, αλλά όχι από μια προσβολή;

Σαν να μην έφθαναν όλες αυτές οι ασάφειες σχετικά με τα εμβόλια, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με το πρόβλημα των μεταλλαγμένων στελεχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!