Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, σε ανανεωμένη έκδοση
[Η Ναυτεμπορική]: Πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, σε ανανεωμένη έκδοση

[Η Ναυτεμπορική]: Πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, σε ανανεωμένη έκδοση

«Το νησί», το ιστορικό πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Βρετανίδας Βικτόρια Χίσλοπ κυκλοφορεί σε ανανεωμένη έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Μιχαήλ Δελέγκου και Φωτεινής Πίπη.

Σε μια κρίσιμη φάση της ζωής της, η έφηβη Αλέξις, επιθυμώντας να μάθει την ιστορία της οικογένειάς της, επισκέπτεται την Κρήτη. Το μόνο που ξέρει ως τώρα είναι πως η μητέρα της έχει μεγαλώσει σ’ ένα μικρό χωριό εκεί, προτού εγκατασταθεί για πάντα στο Λονδίνο.

Το μόνο στοιχείο που διαθέτει για να ξετυλίξει το κουβάρι του παρελθόντος είναι ένα γράμμα που της δίνει η μητέρα της. Της υπόσχεται πως, αν το παραδώσει σε μια παλιά της φίλη, θα μάθει όλη την αλήθεια.

Η αλήθεια τριγυρνά στο μικρό, εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας -το πρώην νησί των λεπρών.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει νέο πρόλογο της Χίσλοπ -που τιτλοφορείται «Eίκοσι χρόνια μετά», απόσπασμα που παρατίθεται αυτούσιο από το ανέκδοτο έργο του Μανώλη Φουντουλάκη «Μνήμες από τον Αντιλεπρικό Σταθμό Αθηνών» -με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας Φουντουλάκη, και δύο οκτασέλιδα ένθετα από το αρχείο της Χίσλοπ και με την ευγενική παραχώρηση του Στέλιου Κτενιαδάκη, με φωτογραφίες από τη Σπιναλόγκα τότε και τώρα.

Γράφει η Χίσλοπ στον πρόλογο:

.

».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!