Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το πολιτικό «αφήγημα» στον δρόμο προς τις κάλπες
[Η Ναυτεμπορική]: Το πολιτικό «αφήγημα» στον δρόμο προς τις κάλπες

[Η Ναυτεμπορική]: Το πολιτικό «αφήγημα» στον δρόμο προς τις κάλπες

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Τη στρατηγική με την οποία θα πορευτούν μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση χαράσσουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική αντιπαράθεση να έχει χτυπήσει «κόκκινο». Η .. μητέρα των μαχών θα δοθεί στο δύσκολο πεδίο της οικονομίας, ωστόσο οι δύο μονομάχοι επιδιώκουν να ξεδιπλώσουν ένα ευρύτερο σχέδιο για την επόμενη ημέρα χαράσσοντας σαφείς διαχωριστικές γραμμές.

Επισήμως η κυβέρνηση κλείνει τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες και μιλά για εξάντληση της τετραετίας. Την ίδια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως «ψήνονται» εκλογές το 2022 και κάνουν λόγο για κυβέρνηση σε αποδρομή.

Εστίαση στο πεδίο της οικονομίας

Στο δρόμο προς τις κάλπες – όποτε και αν αυτές στηθούν- η Νέα Δημοκρατία θέλει να παίξει το «χαρτί» της οικονομίας, μιλώντας για «μέρισμα ανάπτυξης» που θα διανεμηθεί σε όλους τους πολίτες. Αυτό που τονίζεται από κυβερνητικά στελέχη είναι πως το πακέτο μέτρων των 3.5 δισεκατομμυρίων αποτέλεσε την αρχή και η καλή πορεία της οικονομίας θα «ξεκλειδώσει» πρόσθετες παροχές.

Επισήμως ο στόχος για ανάπτυξη έχει αναθεωρηθεί στο 5.9%. Ωστόσο η εκτίμηση είναι πως στο τέλος του έτους η ανάπτυξη θα είναι ακόμα υψηλότερη, προσφέροντας δημοσιονομικό «αέρα». Το επόμενο πακέτο ανακοινώσεων θα αφορά στον ΕΝΦΙΑ (υπολείπεται μια μεσοσταθμική μείωση 8%), ενώ εκκρεμούν δύο ακόμα ανακοινώσεις (για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων και για το περαιτέρω ψαλίδι κατά 1.1 ποσοστιαία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!