Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις βάσεις των σχολών
[Η Ναυτεμπορική]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις βάσεις των σχολών

[Η Ναυτεμπορική]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις βάσεις των σχολών

Αναζωπυρώθηκε χθες η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για περίπου 30.000 μαθητές που μένουν εκτός ΑΕΙ, με το υπουργείο Παιδείας να απαντά πως στόχος είναι οι νέοι που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο να αποφοιτούν.

«Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μόνο εισαχθέντες. Εμάς, μας ενδιαφέρει να έχουμε αποφοίτους» σημείωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. «Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν προοπτική, να έχουν διεξόδους, να έχουν επιλογές. Όταν όμως μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, χωρίς να πληροίς τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, καταλήγεις εγκλωβισμένος. Καταλήγεις με ένα απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να μπορείς να κάνεις το βήμα παραπέρα» είπε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός προσέθεσε πως είναι πολύ εύκολο για έναν πολιτικό να λέει «όλοι ελεύθερα στα πανεπιστήμια», αδιαφορώντας για το εάν αυτά τα παιδιά θα αποφοιτήσουν. Μάλιστα, απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση είπε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξέρετε τι ποσοστό φοιτητών μας εισάγεται και δεν αποφοιτά; Το 40%».

«Βάση εισοδήματος»

«Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!