Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Politico: Η Ελλάδα της καρδιάς μας
[Η Ναυτεμπορική]: Politico: Η Ελλάδα της καρδιάς μας

[Η Ναυτεμπορική]: Politico: Η Ελλάδα της καρδιάς μας

“Η Ελλάδα της καρδιάς μας”. Αυτό είναι το σχόλιο του αμερικανικού περιοδικού Politico, σε άρθρο του για την αξιολόγηση των Ευρωπαίων ηγετών στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημιας του κορωνοϊού.

Εκθειάζοντας την επίδοση της Ελλάδας (σ.σ. δεδομένου ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός), ο αρθρογράφος εξαίρει την “επιδέξια διοίκηση” του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει καταφέρει να διατηρήσει υπό έλεγχο τον ιό, παρά τις “έκτακτες καταστάσεις της τουρκικής προκλητικότητας και της προσφυγικής κρίσης”.

“Καμία χώρα, πέρα από την Ελλάδα, δεν έδειχνε να βρίσκεται σε ιδανικότερη θέση για να την κατατροπώσει η COVID-19. Η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ύφεσης κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη και οι πολίτες φημίζονται για την επίμονη άρνησή τους να ακολουθήσουν κανόνες”.

Ωστόσο, όπως συνεχίζει το Politico, “ο κίνδυνος του θανάτου ή η συλλογική μνήμη από τα δεινά του παρελθόντος, φαίνεται ότι ενήργησαν περισσότερο στη σκέψη των Ελλήνων σε σχέση με την απειλή της οικονομικής καταστροφής”.

“Υπό την επιδέξια διοίκηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Αθήνα κατέστησε γρήγορα και αποτελεσματικά σαφές ότι οι Έλληνες έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη την πανδημία. Και αυτοί άκουσαν, εφαρμόζοντας ψύχραιμα ένα από τα πιο αυστηρά lockdown της Ευρώπης, στο οποίο περιελήφθη το κλείσιμο των σχολείων και των εκκλησιών” αναφέρει, μεταξύ άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!