Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πολύ κοντά στην κατοχύρωση του σήματος “Μacedonia the GReat” για ελληνικά προϊόντα
[Η Ναυτεμπορική]: Πολύ κοντά στην κατοχύρωση του σήματος “Μacedonia the GReat” για ελληνικά προϊόντα

[Η Ναυτεμπορική]: Πολύ κοντά στην κατοχύρωση του σήματος “Μacedonia the GReat” για ελληνικά προϊόντα

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανώς και εντός του φθινοπώρου, εκτιμάται ότι θα έχει πλέον “κλείσει” στο Αλικάντε της Ισπανίας η διαδικασία οριστικής κατοχύρωσης του σήματος “Μacedonia the GReat” για το σύνολο και των 38 κλάσεων ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, για τις οποίες ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) κατέφυγε στο γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Πριν από λίγες μέρες, στις 16 Αυγούστου, το εδρεύων στο Αλικάντε EUIPO κατοχύρωσε το σήμα για τις 27 από τις 38 κλάσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Οι υπόλοιπες 11 κλάσεις είχαν εξαιρεθεί προσωρινά όταν εταιρεία από τη Βόρεια Μακεδονία άσκησε ανακοπή του συλλογικού σήματος του ΣΕΒΕ, καταθέτοντας ένσταση στο γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Ωστόσο, το γραφείο έλαβε προ ημερών απορριπτική της ένστασης απόφαση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για περισσότερες θετικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του ΣΕΒΕ επισήμαναν “πως με βάση τα τρέχοντα δεδομένα και σε συνέχεια της απόφασης του Γραφείου που απορρίπτει για λόγους πρόδηλης αβασιμότητας την αίτηση ανακοπής της εταιρείας από τα Σκόπια, πιθανολογείται ότι η οριστική καταχώρηση και για τις υπόλοιπες 11 κλάσεις θα γίνει, εκτός απροόπτου, στο επόμενο διάστημα και πιθανώς εντός του φθινοπώρου”.

Τα ίδια στελέχη πρόσθεσαν πως οι θετικές εξελίξεις δικαιώνουν την επιλογή του ΣΕΒΕ να δρομολογήσει και να σχεδιάσει την όλη πρωτοβουλία κατοχύρωσης “μέσα από το εργαλείο του Συλλογικού Σήματος της ΕΕ”, αντί να επιλέξει την οδό των μεμονωμένων και αποσπασματικών κινήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!