Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου;
[Η Ναυτεμπορική]: Πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου;

[Η Ναυτεμπορική]: Πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου;

«Ένας νέος και ανεξερεύνητος τύπος πολέμου για τις τιμές του μαύρου χρυσού, ετοιμάζεται στην αγορά πετρελαίου», εκτιμά η Λουίζ Ντίκσον, ανώτερη αναλύτρια στη Rystad Energy.

Το αν θα ξεκινήσει πραγματικά ένας πόλεμος τιμών θα εξαρτηθεί επίσης από τη θέση του OPEC.

Στην επόμενη συνεδρίαση του καρτέλ, την προσεχή Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι διαφαίνονται τάσεις ακόμη και για μείωση της προσφοράς αργού πετρελαίου , σε απάντηση στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων μεγάλων καταναλωτικών χωρών να προχωρήσουν σε απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου. «Η τολμηρή κίνηση των εισαγωγέων πετρελαίου άνοιξε την πόρτα στον OPEC + να προσαρμόσει την πολιτική προμήθειας προς τα κάτω, στην επόμενη συνάντηση τον Δεκέμβριο», εκτιμά η Ντίκσον.

Η πρωτοβουλία Μπάιντεν θεωρήθηκε πάνω από όλα ως «πολιτική πρόκληση» για τον OPEC και οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς θα ανταποκριθούν οι μεγάλοι παραγωγοί στην πρωτοβουλία αυτή, που σχεδιάστηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν για να βοηθήσει την αγορά.

Η ANZ εκτιμά ότι η απελευθέρωση 70 εκατομμυρίων βαρελιών αποθεμάτων πετρελαίου , θα μπορούσε να ωθήσει την αγορά σε πλεόνασμα. Η τράπεζα αναμένει από τον OPEC + να αναστείλει το προγραμματισμένο σχέδιο αύξησης των προμηθειών τον Ιανουάριο.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχώρησαν κάπως σήμερα το πρωί με το Brent της Βόρειας Θάλασσας να είναι στα 81,90 δολάρια, μειωμένο κατά 0,43% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!