Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Poimo: Φουσκωτό σκούτερ που χωρά σε σακίδιο
[Η Ναυτεμπορική]: Poimo: Φουσκωτό σκούτερ που χωρά σε σακίδιο

[Η Ναυτεμπορική]: Poimo: Φουσκωτό σκούτερ που χωρά σε σακίδιο

Ένα φουσκωτό σκούτερ, αρκετά μικρό και «μαζεμένο» για να χωρά σε ένα σακίδιο, παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία.

Το Poimo αναπτύχθηκε από το University of Tokyo και, όπως αναφέρει το BBC, μπορεί να φουσκώνεται μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό, μέσω μιας ηλεκτρικής τρόμπας. Οι δημιουργοί του είπαν ότι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα όχημα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Poimo αποτελείται από πέντε τμήματα: Δύο σετ τροχών, ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μια μπαταρία και τιμόνι/ λαβές με ενσωματωμένο ασύρματο χειριστήριο. Αποτελείται κυρίως από TPU (θερμοπλαστική πολυουρεθάνη) και ζυγίζει περίπου 5,5 κιλά συνολικά. Ωστόσο οι δημιουργοί του σκοπεύουν να το μειώσουν αυτό για ακόλουθα πρωτότυπα.

«Πιστεύουμε ότι η φουσκωτή μας κινητικότητα, που διαφέρει από τα υπάρχοντα συστήματα κινητικότητας και δημιουργεί νέες σχέσεις με τους ανθρώπους, θα είναι χρήσιμη για την πόλη στο μέλλον» είπε ο Ραϊούμα Νιγιάμα, μέλος της ομάδας που το ανέπτυξε.

Σύμφωνα με το ΙΕΕΕ Spectrum, οι δημιουργοί του Poimo (Portable and Inflatable Mobility) έχουν ήδη πειραματιστεί και με άλλα σχήματα, όπως φορητοί καναπέδες. Το συγκεκριμένο e-bike/ σκούτερ προέκυψε λόγω μιας επιδίωξης για αξιοποίηση τεχνικών μαλακής ρομποτικής για τη δημιουργία ενός ασφαλούς οχήματος που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού σε ατυχήματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συστήματα προσωπικών μετακινήσεων που λειτουργούν σε χώρους τους οποίους μοιράζονται με πεζούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!