Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο 21/9
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο 21/9

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο 21/9

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Αύριο, 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει πανελλαδική στάση εργασίας στις 10πμ-3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και για την Περιφέρεια στις ΥΠΕ, ζητώντας να εφαρμοστεί άμεσα η Ευρωπαϊκή Οδηγία που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο που χαρακτηρίζει τον covid-19 ως επαγγελματική νόσο.

Επίσης, ζητεί να ενταχθεί στον κανονισμό επαγγελματικών νόσων του Υπουργείου Εργασίας και να χαρακτηριστεί ο θάνατος Υγειονομικών από covid-19, ως εργατικό ατύχημα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει εκτός άλλων σε σχετική ανακοίνωση ότι, η διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία δεν οφείλεται στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά στις παθογένειες του συστήματος, ενώ όπως υποστηρίζει, η δημόσια υγεία στερείται τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, ξεπέρασαν τα όριά τους, καθώς «περικόπηκε κάθε είδους άδεια, δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς ρεπό, μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα να καλύψουν τα κενά».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Τελικά δια στόματος Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εξαντλήθηκε στο Υγειονομικό Προσωπικό της χώρας που ήταν εμβολιασμένο σε καθολικά ποσοστά πολύ ανώτερα από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα. Η αποτίμηση του μέτρου της υποχρεωτικότητας είναι αρνητικότατη.

Εμβολιάστηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 3.000 υγειονομικοί υπάλληλοι που θα μπορούσαν με πειθώ να εμβολιαστούν πολλαπλάσιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!