Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πλήγμα η παρατεταμένη κρίση για τα στελέχη στον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Πλήγμα η παρατεταμένη κρίση για τα στελέχη στον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Πλήγμα η παρατεταμένη κρίση για τα στελέχη στον τουρισμό

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semma@naftemporiki.gr

Μεγάλες είναι οι προκλήσεις για τους εργαζόμενους σε όλες τις βαθμίδες του τουριστικού κλάδου, από τους εποχικά εργαζόμενους μέχρι τους managers, καθώς, παρά το γεγονός ότι το 2021 φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη χρονιά από το 2020, οι αβεβαιότητες στερούν ζωτικής σημασίας εισοδήματα σε όλους τους ρόλους – υψηλά και χαμηλά αμειβόμενους.

Η κρατική στήριξη συντήρησε πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να αποφύγουν το «λουκέτο», αλλά η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα προκαλεί ανασφάλεια σε επιχειρηματίες με συσσωρευμένες υποχρεώσεις και μηδενική ρευστότητα. Σε αυτό το περιβάλλον οι εργαζόμενοι αναζητούν καλύτερες προοπτικές σε άλλους κλάδους ή χώρες. Κι ενώ το πρόβλημα έχει παγκόσμιες διαστάσεις ανησυχεί περισσότερο οικονομίες, όπως η ελληνική, με σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον τουριστικό-επισιτιστικό κλάδο και με υψηλή εξάρτηση από τα τουριστικά έσοδα.

Οι managers στον τουριστικό κλάδο έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά δυσκολιών, με σχεδόν οκτώ στους δέκα να μιλούν για δυσκολία ακριβούς πρόβλεψης της κίνησης της τουριστικής αγοράς, στοιχείο κεφαλαιώδους σημασίας για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Σχετικά στοιχεία προέκυψαν και από έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενικών Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας & Κύπρου (ΕΗΜΑ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας «Be Positive» που παρουσιάστηκε τον Μάιο στο ertnews. Διαπιστώνεται ότι πάνω από τέσσερα στα δέκα ηγετικά στελέχη αντιμετωπίζουν πρόκληση με την ενδυνάμωση, την κινητοποίηση και τη δέσμευση των υπαλλήλων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!