Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Θωρακίζουμε τα νησιά με 5 νέα περιπολικά σκάφη – «ασθενοφόρα» του Λιμενικού
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Θωρακίζουμε τα νησιά με 5 νέα περιπολικά σκάφη – «ασθενοφόρα» του Λιμενικού

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πλακιωτάκης: Θωρακίζουμε τα νησιά με 5 νέα περιπολικά σκάφη – «ασθενοφόρα» του Λιμενικού

Σύμβαση για την προμήθεια 5 νέων περιπολικών σκαφών, κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΓιάννηςΠλακιωτάκης με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας «NORSAFE».

Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.497.500 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν πόροι από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, «Αττική 2014-2020», «Ιόνια Νησιά 2014-2020», «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» καθώς και πόροι μέσω το εθνικού ΠΔΕ.

Τα νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, θα διατεθούν στις Σποράδες, τη Σαμοθράκη, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Ιόνιανησιά.

Τα σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ.

«Το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς και παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ζωές. Η προμήθεια των 5 σκαφών θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον, προάγουμε την ελληνική καινοτομία και σχεδίαση, η οποία είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των περιπολικών σκαφών».

Το «παρών» κατά την υπογραφή της σύμβασης έδωσαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΚώσταςΚατσαφάδος, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων ΕυάγγελοςΚυριαζόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ΜανώληςΚουτουλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος ΘεόδωροςΚλιάρης, ο γενικός γραμματέας Οικονομικών ΧρήστοςΤριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ΔημήτρηςΣκάλκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής ΓιώργοςΠατούλης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΡόδηΚράτσα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ΧρήστοςΜέτιος καθώς και η προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΑθηνάΦωκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!