Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πιτσιλής: Πάνω από 300 εκατ. ευρώ μέσω του myBusinessSupport στη Θεσσαλονίκη και 580 εκατ. ευρώ στη Μακεδονία
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πιτσιλής: Πάνω από 300 εκατ. ευρώ μέσω του myBusinessSupport στη Θεσσαλονίκη και 580 εκατ. ευρώ στη Μακεδονία

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πιτσιλής: Πάνω από 300 εκατ. ευρώ μέσω του myBusinessSupport στη Θεσσαλονίκη και 580 εκατ. ευρώ στη Μακεδονία

Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής στη Θεσσαλονίκη με αίτηση των ενδιαφερομένων στο myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και πάνω από 580 εκατ. ευρώ ευρύτερα στη Μακεδονία, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο διαδικτυακό 5ο Thessaloniki Summit, που διοργανώνει μέχρι και αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Αυτά τα χρήματα τα πήραν οι αιτούντες ψηφιακά, χωρίς να στηθούν σε ουρές και να ταλαιπωρηθούν», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, λέγοντας «η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τις αδυναμίες, αλλά λειτούργησε και ως επιταχυντής για τον τομέα της ψηφιοποίησης».

Τέταρτος και πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι ο τέταρτος κύκλος αναμένεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και ο πέμπτος εντός του Δεκεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η πλατφόρμα myBusinessSupport δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού και με ίδιες δυνάμεις.

Υπογραμμίζοντας ότι σε βάθος χρόνου και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αντικατασταθεί το σύστημα Taxis από ένα άλλο σύγχρονο σύστημα διαχείρισης πληρωμών, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι η πλατφόρμα «MyData» που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2021, αποτελεί την «κορωνίδα της ψηφιακής μας μεταρρύθμισης».

Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων

Όπως εξήγησε, με την προαναφερόμενη πλατφόρμα η ΑΑΔΕ εισάγει την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και τόνισε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της όλες οι επιχειρήσεις, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα συμπληρώνουν τα φορολογικά τους βιβλία με ηλεκτρονικό τρόπο και με άμεση σύνδεση με το Taxisnet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!