Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από τις αρχές Δεκεμβρίου περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέροντας πως πρώτα θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανέπτυξε το σκεπτικό για το οποίο είχε ο ίδιος κάνει λόγο και χθες . «Η εμπειρία του καλοκαιριού, δίνει τη δυνατότητα να δούμε ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο άνοιγμα και σε ποιες ενδεχομένως να πάμε πιο αργά. Το ζήτημα, είναι ότι κάποιες δραστηριότητες του λιανεμπορίου, δείχνουν ότι δεν είναι πηγή ανησυχίας για υπερμετάδοση. Επίσης τα σχολεία μας έχουν χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και μπορούν να ανοίξουν γρηγορότερα παρά αργότερα. Άλλες πηγές δραστηριότητας, που έχουν να κάνουν με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως στην εστίαση, μπορούν να ανοίξουν στο τέλος. Όλα αυτά εξετάζονται, προκειμένου να μπουν σε ένα σχέδιο, το οποίο αρχές της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμο, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν πώς θα προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους, μετά τις 30 Νοεμβρίου», είχε δηλώσει χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Επαναλαμβάνοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται σε αυτά.

«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!