Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πιο κοντά η λειτουργία της πλατφόρμας για τη ρύθμιση των κορωνο-οφειλών
[Η Ναυτεμπορική]: Πιο κοντά η λειτουργία της πλατφόρμας για τη ρύθμιση των κορωνο-οφειλών

[Η Ναυτεμπορική]: Πιο κοντά η λειτουργία της πλατφόρμας για τη ρύθμιση των κορωνο-οφειλών

Την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση που προβλέπει τμηματική καταβολή των χρεών της πανδημίας σε έως και 36 άτοκες ή 72 έντοκες μηνιαίες δόσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η επίσπευση αποφασίστηκε καθώς έγινε αντιληπτός ο κίνδυνος παταγώδους αποτυχίας της συγκεκριμένης ρύθμισης εάν αποφασιζόταν η πλατφόρμα να αρχίσει να λειτουργεί πολύ αργότερα.

Διαπιστώθηκε δηλαδή ότι αν η πλατφόρμα καθυστερούσε να ανοίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε τα χρέη της περιόδου της πανδημίας θα παρέμεναν απλήρωτα, ληξιπρόθεσμα και αρρύθμιστα για το ίδιο μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οφειλέτες τους θα έχαναν όλες τις άλλες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν εντάξει παλαιότερα χρέη τους, δημιουργηθέντα προ πανδημίας. Κι αυτό θα συνέβαινε, επειδή -σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν καθεμία από τις ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση- σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ο οφειλέτης δεν είναι ενήμερος σε άλλες οφειλές του, που προκύπτουν εκ των υστέρων, επέρχεται απώλεια της ρύθμισης.

Πρέπει δηλαδή τυχόν άλλα χρέη που προκύπτουν να εξοφλούνται άμεσα ή να ρυθμίζονται και αυτά σε δόσεις άμεσα. Ως εκ τούτου οι οφειλέτες που θα άφηναν απλήρωτα και αρρύθμιστα τα χρέη της πανδημίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιμένοντας να ανοίξει η πλατφόρμα, όχι μόνο δεν θα είχαν οφέλη από τη νέα ρύθμιση, αλλά θα ζημιώνονταν, χάνοντας και όλες τις άλλες ρυθμίσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!