Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα πιο διαδεδομένα malware λογισμικά για τον Οκτώβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Τα πιο διαδεδομένα malware λογισμικά για τον Οκτώβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Τα πιο διαδεδομένα malware λογισμικά για τον Οκτώβριο

Οι ερευνητές της Check Point αναφέρουν ότι τα Trickbot και Emotet βρίσκονται στην κορυφή του Global Threat Index και χρησιμοποιούνται για την διάδοση ransomware σε νοσοκομεία και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

Η Check Point Research, το τμήμα έρευνας της Check Point Software Technologies , παρόχου λύσεων κυβερνοασφάλειας, δημοσίευσε τον πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Κατάλογο Απειλών για τον Οκτώβριο του 2020. Η ερευνητική ομάδα ανέφερει ότι τα trojans Trickbot και Emotet συνεχίζουν να κατατάσσονται ως τα δύο πλέον διαδεδομένα malware για τον Οκτώβριο και ότι αυτά τα trojans ευθύνονται για την απότομη αύξηση ransomware επιθέσεων εναντίον νοσοκομείων και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

Το FBI και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξέδωσαν πρόσφατα μια προειδοποίηση για επιθέσεις ransomware λογισμικού που στοχεύουν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, προειδοποιώντας ότι οι εκτιμώμενες μολύνσεις από το Trickbot έχουν ξεπεράσει παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο+, ενώ χρησιμοποιούνται για τη λήψη και διάδοση κρυπτογραφημένων αρχείων ransomware όπως το Ryuk. To Ryuk διανέμεται επίσης μέσω του trojan Emotet, το οποίο παραμένει στη πρώτη θέση στο Top Malware Index για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Τα δεδομένα από το Check Point threat intelligence έδειξαν ότι ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης ήταν αυτός που στοχεύθηκε κυρίως από ransomware στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο, με τις επιθέσεις να έχουν αυξηθεί κατά 71% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!