Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Πικραμμένος: «Στα όρια της χρεοκοπίας το 2012 – Θα κλείναμε της Τράπεζες »
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Πικραμμένος: «Στα όρια της χρεοκοπίας το 2012 – Θα κλείναμε της Τράπεζες »

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Πικραμμένος: «Στα όρια της χρεοκοπίας το 2012 – Θα κλείναμε της Τράπεζες »

«Είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, το 2012, θα κλείναμε τις τράπεζες.». Αυτό αποκάλυψε ο νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, αναφερόμενος στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012

Είχαν προηγηθεί οι κάλπες της 12ης Μαΐου όπου κατέγραψαν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με την πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ωστόσο, δεν σχηματίστηκε κυβερνητική πλειοψηφία και οι εκλογές επαναλήφθηκαν.

«Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον λεγόμενο έκτακτο δανεισμό, ο οποίος είναι πάνω από την πιστωτική γραμμή τον οποίο τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να δώσουν παραπάνω. Είχαμε κάνει ένα σχέδιο για το πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα, πώς θα οργανωθεί η φύλαξη κτλ. Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα, η χώρα μας ευτυχώς έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», είπε ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι η Μέρκελ επαναλάμβανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και παραδέχθηκε ευθέως ότι δεν γνωστοποίησε αυτή τη θέση του Βερολίνου στους Έλληνες. «Δεν ήταν τόσο αυτονότητο ότι μπορούσες εκείνη την ώρα να το πεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!