Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν το ύψος της ύφεσης
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν το ύψος της ύφεσης

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν το ύψος της ύφεσης

Ο τουρισμός, η πορεία του ΑΕΠ – για το οποίο με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για το α’ τρίμηνο του έτους- αλλά και η εισροή ευρωπαϊκών πόρων θα καθορίσουν το ύψος της ύφεσης για το 2020.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό, η εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων όπως είναι από το πρόγραμμα SURE για τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά οι ηγέτες της Ε.Ε. να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης τον Ιούνιο ή Ιούλιο, ώστε τα πρώτα χρήματα να έρθουν ακόμα και εντός του 2020.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται επίσης οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ, για το αν τελικά θα προχωρήσει σε αύξηση των πόρων του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) κατά 500 δισ. ευρώ, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα, ή θα προϊδεάσει για πιθανή παράταση της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος και μετά το τέλος του έτους.

Οι ανακοινώσεις είναι πιθανό να επιταχύνουν την απόφαση της Ελλάδας για μία ακόμα έξοδο στις αγορές, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να το τοποθετεί αυτόν το μήνα ή τον Ιούλιο. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα (ελληνικό δημόσιο και τράπεζες) βγαίνει κερδισμένη από το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα υπάγονται στο έκτακτο QE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!