Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι δεν θα ευνοηθούν από τα νέα μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι δεν θα ευνοηθούν από τα νέα μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι δεν θα ευνοηθούν από τα νέα μέτρα

Περισσότεροι από 500.000 μισθωτοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός φορολογούμενων με χαμηλά εισοδήματα που χάνουν επιδόματα θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο το κυβερνών κόμμα για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει το 2019, κατά την τότε προεκλογική περίοδο, περί κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και των τεκμηρίων διαβίωσης.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο των προχθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα που θα ισχύσουν το 2022. Από τη λίστα των ανακοινωθέντων μέτρων απουσιάζουν υπεσχημένα από τη Ν.Δ. μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων όπως:
* Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2,2%-10% για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ώστε στους πλήρως απαλλασσόμενους να περιληφθούν πλέον και περίπου 500.000 μισθωτοί υπάλληλοι-λειτουργοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι, που εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τη συγκεκριμένη εισφορά.
* Η σταδιακή μείωση μέχρι πλήρους καταργήσεως του τέλους επιτηδεύματος των 650 έως 1.000 ευρώ που επιβαρύνει «οριζόντια» και ανεξαρτήτως του εάν δηλώνουν κέρδη ή ζημίες, περίπου 1.000.000 εμπόρους, βιοτέχνες, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με ατομικές ή άλλης μορφής επιχειρήσεις.
* Η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης τα οποία γίνονται αιτία κάθε χρόνο να υπερφορολογούνται -άδικα κατά κανόνα- περίπου 1.900.000 φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αλλά και να χάνουν επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!