Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου – Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου – Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου – Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα την Πέμπτη 10 Ιουνίου, αντιδρούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, στο εργασιακό νομοσχέδιο. ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11πμ. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10πμ στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10πμ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30πμ στα Χαυτεία. Η απεργία των ναυτεργατών θα έχει επιπτώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το εργατικό κέντρο της πόλης καλεί στις 11πμ έξω από τα γραφεία του.

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Στις συγκοινωνίες ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, θα συμμετέχουν την Πέμπτη 10.06.2021 στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα ελάχιστα δρομολόγια που προβλέπονται σε περιπτώσεις απεργιών, με προσωπικό ασφαλείας, όπως προκύπτει από την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους εργαζομένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!