Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού: Το μεγάλο ερώτημα στη μάχη κατά της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού: Το μεγάλο ερώτημα στη μάχη κατά της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού: Το μεγάλο ερώτημα στη μάχη κατά της πανδημίας

Την ώρα που Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με το νέο κύμα της πανδημίας, και έπειτα από δέκα μήνες μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, ένα ερώτημα παραμένει. Πού κολλάνε τον ιό οι πολίτες;

Το ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε την επιθυμία των κυβερνήσεων να κρατήσουν ανοιχτές την κοινωνία και την οικονομία εφαρμόζοντας εξειδικευμένα μέτρα για να ανάσχεση του ιού, παρά γενικά μέτρα που πλήττουν την οικονομία, περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών και στο τέλος προκαλούν την κόπωσή τους.

Μην μπορώντας όμως να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά το νέο κύμα εξάρσεων του ιού, πολλές χώρες της Ευρώπης βιώνουν ήδη το δεύτερο lockdown της χρονιάς εφαρμόζοντας άλλες πιο αυστηρά και άλλες λιγότερα περιοριστικά μέτρα. Προς την ίδια κατεύθυνση οδηγούνται σιγά σιγά και οι ΗΠΑ. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν κάθε μέρα ρεκόρ νέων κρουσμάτων, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Γιούτα οι αμερικανικές πολιτείες υιοθετούν νέους περιορισμούς.

Το μεγάλο ερώτημα

Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν πρόσφατα ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται το 75% των κρουσμάτων που εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό στη χώρα. Στην Αυστρία το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 77%, ενώ στην Ισπανία οι αρχές δηλώνουν πως δύνανται να ανιχνεύσουν την προέλευση των κρουσμάτων για το 7% των συνολικών μολύνσεων του Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!