Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πιέζει η τουριστική αγορά για μια θέση στην πράσινη λίστα της Βρετανίας
[Η Ναυτεμπορική]: Πιέζει η τουριστική αγορά για μια θέση στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

[Η Ναυτεμπορική]: Πιέζει η τουριστική αγορά για μια θέση στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Πιέσεις ασκούνται στη βρετανική κυβέρνηση από την τουριστική αγορά, προκειμένου να προσθέσει ταξιδιωτικούς προορισμούς στην «πράσινη» επιδημιολογική λίστα της. Μετά την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας, που κράτησε στο πορτοκαλί την Ελλάδα, και «γύρισε» στο πορτοκαλί και την Πορτογαλία, εξέλιξη που «ακυρώνει» τα σχέδια για άνοιγμα πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στη χώρα μας, όλοι τώρα αναμένουν την επόμενη απόφαση της 28ης Ιουνίου 2021.

Μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι έχουν ήδη στρέψει τα βέλη τους κατά της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να προβιβάσει σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, μέσα στους οποίους και ελληνικά νησιά, στην «πράσινη» λίστα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις της TUI της Βρετανίας, η οποία αναφορικά με τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης σημειώνει: «Αυτή η τελευταία ανακοίνωση είναι ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω για τη βιομηχανία μας. Μετά τις υποσχέσεις ότι το Global Travel Taskforce θα οδηγούσε σε ένα σαφές πλαίσιο, η κυβερνητική απόφαση να μετακινήσει την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πελατών προς την τουριστική βιομηχανία. Η κυβέρνηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα δημιουργηθεί μια πράσινη λίστα που θα είναι υπό παρακολούθηση και όταν θα επιβεβαιώνεται επιδημιολογικό ζήτημα για κάποιον προορισμό θα προηγείται προειδοποίηση πριν τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε αλλαγή διάρκειας μιας εβδομάδας, ώστε οι ταξιδιώτες να μη χρειάζεται να επιστρέψουν εσπευσμένα πίσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!