Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ποιες οι μεγάλες προκλήσεις στην παραγωγή του εμβολίου της Moderna
[Η Ναυτεμπορική]: Ποιες οι μεγάλες προκλήσεις στην παραγωγή του εμβολίου της Moderna

[Η Ναυτεμπορική]: Ποιες οι μεγάλες προκλήσεις στην παραγωγή του εμβολίου της Moderna

H ανακοίνωση της Moderna πως το πειραματικό εμβόλιό της είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό στην προφύλαξη από τη νόσο Covid-19 τροφοδότησε την αισιοδοξία για την έκβαση της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η είδηση ήρθε λίγες μέρες μετά από τα πρώτα καλά νέα στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και αφαλούς εμβολίου κατά του κορωνοϊου, καθώς Pfizer και BioNTech είχαν ανακοινώσει πως το πειραματικό τους εμβόλιο είναι κατά 90% αποτελεσματικό .

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης για το υποψήφιο mRNA εμβόλιο της Moderna έναντι της COVID-19 (mRNA-1273).

Τα καλά νέα από τις δοκιμές ακολούθησαν σύντομα οι ανησυχίες για τα πρακτικά ζητήματα της παραγωγής και διανομής του εμβολίου που θα λάβει τελικώς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Το εμβόλιο, άλλωστε, πέρα από τις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες υπό τις οποίες πρέπει να διατηρηθεί (το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, για παράδειγμα χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου), θα χρειαστεί να διανεμηθεί σε πληθυσμό περίπου 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Η ελβετική φαρμακευτική Lonza, η οποία συνεργάζεται με την Moderna, υποστηρίζει ότι στοχεύει στην παραγωγή 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου ετησίως.

Η Moderna έχει θέσει ως στόχο για το 2021 να παράξει συνολικά 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!