Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Πιερρακάκης: Σχέδιο για καθολική ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Δικαιοσύνης – Δυνατότητα και τηλεδικών
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Πιερρακάκης: Σχέδιο για καθολική ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Δικαιοσύνης – Δυνατότητα και τηλεδικών

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Πιερρακάκης: Σχέδιο για καθολική ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Δικαιοσύνης – Δυνατότητα και τηλεδικών

Για τις δράσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση του ποινικού μητρώου, τα πιστοποιητικά κληρονομιάς, την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, το Κτηματολόγιο, όπου έχουν δικαίωμα «ψηφιακής» πρόσβασης στη βάση δεδομένων του περίπου το 35% των επαγγελματιών, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί. «Θα έχουμε έναν νόμο στην Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, με τον οποίο θα επιταχύνουμε την αύξηση του 35% και η πρόβλεψή μας είναι ότι θα φτάσει το 57% σε δώδεκα μήνες και στο 90% σε 24 μήνες».

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σήμερα το απόγευμα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σε σύμπραξη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθεί «ένα μεγάλο έργο πληροφορικής στον τομέα της δικαιοσύνης, ένα νέο ψηφιακό σύστημα καθολικά για την δικαιοσύνη στην χώρα μας, που θα αφορά τα πάντα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης του χαρτιού, για τις τηλεδίκες όπου «θα έχει ένας μάρτυρας την δυνατότητα να συμμετέχει σε ένα δικαστήριο από το σημείο όπου βρίσκεται – είναι κάτι που έχει ήδη δημοπρατηθεί και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να υλοποιείται».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μέσα από το gov.gr δωρέαν διάθεση άυλων ψηφιακών υπογραφών για όλους τους δικηγόρους της χώρας κι έκανε λόγο για τον κανονισμό προστασίας δεδομένων, λέγοντας ότι έχει επιδράσει καθοριστικά στην τεχνολογική εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!